Atelje Japelj in Finikosi

Blagovno znamko Finikosi smo razvili v Ateljeju Japelj, scenografskem studiu z dolgoletno tradicijo.

Smo laboratorij, ki s svojimi posegi v prostor nadgradi obstoječe strukture, jim vgradi prostorske elemente, različne mobilne objekte, svetila in pohištvo ter s tem ambient začasno predstavi v drugačni prostorski in likovni podobi.

Z domišljeno zasnovo tlorisov, oblikovanjem svetlobe in vpetostjo vseh elementov v natačno dramaturško shemo dogodek pripeljemo do željene vrhunske izvedbe.

Bližamo se stoti obletnici ustanovitve

Atelje Japelj je bil ustanovljen leta 1924 in je prvih šestdeset let deloval kot fotografski atelje. Njegov ustanovitelj Mirko Japelj je deloval več desetletij kot gledališki fotograf in portretist.

M.Japelj
MIRKO JAPELJ

Fotografije Mirka Japlja

Scenografija

V osemdesetih letih je atelje prevzel ustanoviteljev vnuk, scenograf Marko Japelj. Ob fotografiji je vedno bolj vstopala v ospredje gledališka scenografija, oblikovanje prostora za prireditve ter dogodke ter televizijska in filmska scenografija.

Od leta 1990 atelje vodita Andreja in Marko Japelj. Pri oblikovanju scenografij za dogodke nam pomagajo izkušnje pri zasnovah gledališkega prostora ter razumevanje uporabe svetlobe in materialov. Ves čas tudi razvijamo in oblikujemo lastno opremo za dogodke.

Finikosi

Zato smo leta 2012 tudi zasnovali blagovno znamko Finikosi s ponudbo izposoje ekskluzivnega pohištva sodobnih slovenskih in tujih oblikovalcev in s finimi kosi, ki smo jih posebej zasnovali in in izdelali za vaše in naše dogodke.

MARKO JAPELJ
5C5A0634-3
ANDREJA JAPELJ

Projekti Atelje Japelj

Zapri
Zapri
Prijava
Zapri
Rezervacijska lista (0)

Rezervacijska lista je prazna. Ni izdelkov.Jezik